Obstetrícia

obstetricia-manresa

Control Gestacional

Visites: seguint les directrius de l’OMS aconsellem controls de l’embaràs cada 5-6 setmanes en el cas que les gestacions siguin de baix risc.Si la gestacióés de risc elevat (bessons, diabetis, hipertensió, pacients d’edat avançada, antecedents desfavorables…) es personalitza en cada cas.

Ecografies: habitualment s’inclou l’estudi ecogràfic en la visita de control gestacional i fem especial esment en les ecografies practicades a les setmanes 12-14 i al voltant de la 20 (morfològica).

Ecografia doppler: especialment quan hi ha problemes de retràs de creixement.

Ecografies 5D: Són possible practicar-les a partir de la setmana 12, però es recomana fer-les a partir de les setmanes 28 i 30, és quan es podran veure les seves faccions més clarament.

Diagnòstic prenatal: cribatge analític (index de cromosomopatia) / cribatge prenatal no invasiu en sang materna /amniocentesis / Eco Morfològica.

Registre Cardiotocogràfic i proves de Benestar fetal: generalment s’inicien els registres externs a partir de la setmana 36-37 amb periodicitat setmanal en el cas que siguin correctes. A partir de la setmana 40 s’intensifiquen.

Amnioscòpia: tècnica utilitzada a les darreres setmanes de gestació per controlar l’estat del líquid amniòtic.

Atenció al part: als nostres centres de referència, el metge informa de com es gestiona cada situació.