Servei de psicologia i psiquiatria perinatal

 

Disposem d’un nou servei de Salut Mental Perinatal coordinat per la Dra. Maria Gallardo i el Psicòleg Sergi Romera amb l’objectiu d’oferir-vos un espai terapèutic confortable i la continuïtat de l’atenció de la mare i el nadó, pre i post part, que afavoreixi el vincle i la cura de la nova relació. Acompanyant la dona en situacions d’ansietat, depressió, problemes amb l’adaptació a la nova situació conegudes previament o que debuta amb l’embaràs o el postpart.

 

S’estima que 2 de cada 10 dones pateixen problemas de Salut Mental durant l’època reproductiva. Aproximadament 1 de cada 4 embarassades podria partir un transaron mental i el 4% d’aquests podria ser complex. En el postpart 1/10 podria partir una depressió i 1/1000 una psicosi. Les mares amb patologia mental prèvia , tenen un risc alt de descompensació en els primers mesos postpart.

La intenció d’oferir aquest servei és la detecció, la milloria en la prevenció i la intervenció sobre la salut mental afavorint-ne: l’alletament maten i els fàrmacs compatibles, la interacció entre la mare i el nadó i entre la mare i la parella, la criança respectuosa positiva i donant els recursos necessaris per aconseguir-ho: el massatge infantil, l’educació per la salut i la nutrició.

 

S’ofereixen els següents serveis:

Estàs planificant quedar- te embarassada o t’has quedat embarassada i tens un trastorn psiquiàtric i/o estàs prenent un tractament psicofarmacològic. 

 

 • Estàs en procés de búsqueda d’embaràs i està essent molt difícil emocionalment

  • Esteu en seguiment per infertilitat o en tractament de reproducció assistida i està sent difícil afrontar-ho

  • Has tingut una pèrdua perinatal i està sent massa difícil el dol. 

  • Estàs embarassada i presentes símptomes psicològics que et preocupen i creus que necessitaries un acompanyament.

  • Has donat a llum fa menys de un any i presentes símptomes psicològics que et preocupen i creus que necessitaries un acompanyament.

  • La maternitat no està essent com esperaves i et sents superada per la situació i no saps com avançar. 

  • Has tingut un part traumàtic i necessites un espai terapèutic per poder-ho superar.

  D’aquest avaluació se’n deriva la identificació i el sport en situaciones de risc i signes precoces d’alteracions en el neurodesenvolupament.

   

  Altres dades d’interès

  Una de cada quatre mares pateix un trastorn emocional durant el periode perinatal (embaràs i postpart), però la majoria de vegades no són detectats i per tant no reben l’ajuda professional que necessitarien. L’ansietat i la depressió durant l’embaràd i el postpart requereixen d’un tractament professional integral ja que afecten la salut mental de la mare, es relacionen amb complicacions durant la gestació i poden comportar alteracions en el vincle mare-infant i en el desenvolupament emocional i conductual del bebè.

   

  “Si estàs passant per algun dels processos anteriors, et podem ajudar’’
  – Dra.Maria Gallardo

  “La part fonamental de tot procés terapèutic consisteix en el fet poder donar
  sentit a la nostra vivència. Conèixer i comprendre els processos implicats en la
  nostra ment, cervell i cos, així com l’estreta relació que existeix entre ells.”

  – Sergi Romera