Donació d’òvuls

 

Donació d'òvuls | CCG Ginecologia Manresa (Bages)

Procés de donació d’òvuls

Per a moltes dones l’única possibilitat d’aconseguir l’embaràs és mitjançant la recepció d’òvuls d’una altra dona donant, i si tens entre 18 i 30 anys , i el teu estat de salut és bo pot ser donant d’òvuls.

El procés de donació és anònim i voluntari . A CCG realitzem visites informatives sense cap compromís on se t’explicarà en què consisteix la donació d’òvuls .

En el cas que vulguis ser donant d’òvuls , requereixes d’un estudi previ que consisteix en un tractament hormonal controlat , una simple intervenció i una posterior revisió .

Si finalment decideixes ser donant d’òvuls se’t farà un estudi en el que se’t realitzarà una visita ginecològica , una ecografia i citologia , una consulta psicològica , un cariotip i una analítica , per confirmar que el teu estat de salut tant físic com psíquic és bo .

No és cap impediment utilitzar qualsevol mètode anticonceptiu per ser donant d’òvuls .

A CCG procurarem que aquest procés sigui el màxim de ràpid i còmode , i en l’horari que prefereixis .

Un cop fet l’estudi s’iniciarà un tractament d’estimulació ovàrica hormonal , que controlarà el nostre equip de ginecòlegs .

A cada cicle menstrual iniciaran el seu desenvolupament desenes d’òvuls , tot i que normalment només un d’ells arribi a madurar completament , la resta degeneren . Amb aquest tractament aconseguirem que aquests òvuls destinats a ser degenerats es puguin aprofitar per a ser donats .

No redueix les possibilitats d’embaràs futur ser donant d’òvuls , i tampoc s’avança l’edat de la menopausa .

Quan acabi el procés se’t s’administrarà l’última hormona . Aquesta provocarà la maduració final dels òvuls i farà possible la seva extracció en les pròximes 35-40 hores .

L’extracció dels òvuls es fa mitjançant una punció transvaginal guiada per ecografia . És un procés indolor , dura entre 10 i 15 minuts,  i no deixa ferides .

Al cap de dues o tres hores , després d’un temps de recuperació , se’t donarà l’alta, i només necessitaràs unes 24 hores de descans domiciliari per reprendre teu ritme de vida normal .

El més normal és que la regla es presenti a les dues setmanes de la donació d’òvuls . Aquest és el moment que pots reprendre l’ús del teu mètode anticonceptiu .

Hi ha riscos en el procediment de donació , però només es produeixen en casos molt aïllats i molt controlables .